Charterferie med familien - 5 gode råd til at få en god, afslappende ferie

Skal du ud på charterferie eller ferie i det hele taget med familien, så er der masser af ting at tage stilling til og ideer du kan bruge. Det er nemlig vigtigt for os alle sammen at få slappet af og få ro på i ferien, når man endelig har en pause fra den travle hverdag.

Når man så skal ud på ferie og måske ud at rejse med hele familien, så kan man hurtigt komme til at stresse igen med de ting der skal ordnes og sørges for. Så her er der nogle råd til at sørge for at ferien ikke bliver stressende, men rolig og afslappende.

1. Læg kun en skabelon

Når man skal afsted er det vigtigt at der ikke er stress på at skulle nå en hel masse og se en masse på en gang, og man kan ende med at have så mange planer og ting man skal, at man ikke når at slappe af. Her er det vigtigt at der er tid til at finde ud af hvad man vil. Så man sørger for at intet er helt bestemt på forhånd, men en skabelon til hvad man kan gøre.

Det er vigtigt at der er tid til det som I har lyst til. Hvis i vil have en is, eller finder noget i ellers ikke vidste var der, og gerne vil udforske. Så kan det være i har en skarp plan om at se et bestemt museum, men I finder ud af at i egentlig ikke har lyst, og hellere vil gå en tur i en skov i lige har fundet. Så skal der helst også være plads til det.

Hav plads til at lytte til hinanden og tage det hele med ro, så i ikke stresse rundt for at skynde jer at hygge. På den måde ender I med slet ikke at have slappet af eller nydt hinandens selskab.

2. Sørg for noget til børnene

En museumstur eller en almindelig gåtur igennem byen eller skoven, er måske ikke det mest spændende for de mindre i gruppen. Her er det godt at der er noget for alle på rejsen.

Når alle får noget som de synes er fedt at lave, vil der også være bedre humør og energi. Så kan alle få lov til at lave noget de kan lide.

For børnene kan man hurtigt lave noget der er sjovt. Man kan finde nogle børnetelte og tage med ud i skoven eller på stranden, eller man kan sørge for at gå forbi en legeplads eller en is butik.

Man kan måske også lave en form for skattejagt i skoven, eller besøge et badeland eller forlystelsespark. Så kan der stadig være plads til en museumstur eller den gå tur, som forældrene gerne vil på.

3. Lav ingenting

Man behøver ikke fare rundt for at nå det hele, og lave flere ting i løbet af dagen, så man både går tur og ser byen, og er på museum og badeland. Det er godt med noget mellemrum, hvor man kan have tid til at tage stedet ind, og hinandens selskab.

Man er taget afsted for at være på ferie og koble af fra hverdagens jag og stress. Så er det vigtigt at man ikke begynder at stresse rundt på ferien fordi man har travlt med at skulle opleve det hele.

Sæt god tid af til de ting i laver, og husk at være der sammen. Det er også en oplevelse som i som familie oplever sammen, og som kan gøre jeg tættere. Så sørg for at der også er tid til bare at snakke med hinanden og være sammen.

4. Find børnevenlige restauranter og hoteller

Især hvis man er i udlandet på rejse, så kan man hurtigt komme steder hen hvor der ikke ligefrem er børnevenlig mad. Det kan både være på hoteller og på restauranter man kommer forbi.

Børn som især i forvejen kan være kræsne, kan godt hurtigt blive skræmt væk af den fremmede mad, og ende med ikke at kunne lide den. Så er det surt at have betalt for en dyr middag, hvor halvdelen ikke bliver spist, og børnene ikke bliver mætte.

Så find hoteller og restauranter som er vant til turister, og dem med børnefamilier. Så kan i finde de steder der har børnevenlige menuer, og være sikker på at i ikke bruger jeres penge eller går forgæves igennem hele byen for at finde noget mad.

5. Slap af!

Med alt sagt, så tag den med ro, og gør hvad i har lyst til. Hvad har børnene lyst til, og hvad har i lyst til. Og vigtigst, hvad ville være mest afslappende og hyggeligt for jeg som en familie.

Menu
Top