Lamper til børneværelser – 8 gode Tips og tricks

Børns værelser skal være et sikkert rum, hvor de kan nyde alle former for aktiviteter. Her skal man både kunne hygge, læse, lege og sove. Der skal altså foregå mange forskellige aktiviteter, og alle aktiviteter kræver deres helt særlige form for belysning.

Belysning ændrer hele udtrykket i et rum, så du har brug for mange forskellige lampeløsninger til dit børneværelse. Samtidig så skal værelset heller ikke fyldes til randen med lamper, for så er der jo ikke særlig meget plads tilbage at lege på. I denne artikel hjælper vi dig til, hvordan du indretter børneværelset med lamper - det eneste du skal bruge er disse 8 gode og nemme tips.

1. Udnyt alle stikkontakter

Små børn kan godt lide at udforske og pille ved ting, derfor skal man genre undgå at have for mange ubenyttede stikkontakter - især på børneværelset. Der kan hurtig ryge en finger eller et stykke legetøj i en ubenyttet stikkontakt, for børn er og bliver nysgerrige. Hvis du for eksempel har mange stikkontakter på værelset, så udnyt situationen og placer mange forskellige flotte lamper, der hvor der er plads. Stikkontakternes placering kan faktisk også hjælpe dig til, hvor værelsets møbler skal placeres.

Det kan være at der skal placeres et lille bord til en natlampe, en væglampe ved siden af reolen eller installeres en loftslampe der, hvor stikkontakterne er.

2. Installer kraftig belysning fra en loftslampe

Selvom vi voksne er vilde med "hyggebelysning", så er det faktisk ikke noget, som børn holder særlig meget af. Børn vil gerne kunne se, hvad de laver - og især når de leger. Derfor er det vigtig at vælge en godloftslampe, som kan give den overordnede og kraftige belysning på hele værelset.

Børns øjne er stadig ved at udvikle sig i de første år af deres liv, og derfor er det vigtig at der er en kraftig belysning, så deres øjne kan fokusere på det de sidder og leger med. Hvis lyset på værelset er for afdæmpet, så kan det godt gå udover barnets syn på længere sigt.

3. Brug dekorative og sjove lamper

Selvom lamper først og fremmest er til praktisk brug, så må de gerne se lidt sjove ud. Når der er sørget for den mest praktiske og vigtigste belysning fra loftslampen, så kan du begynde at kigge på det dekorative aspekt. Børneværelset skal gerne føles hyggeligt og hjemmeligt, så du kan placere et par ekstra hyggelamper eller måske en fin lille lyskæde på børneværelset.

4. Sengelamper er et must

Mange børn synes at mørket er ret så ubehageligt, især når man ligger på puden og skal til at sove. Når det er tid til at sige godnat, så er mange børn glade for en lille smule hyggebelysning fra en natlampe. Det er vigtig at denne lampe ikke er for kraftigt og udsender en varm form for belysning. Du kan hænge natlampen på vægen tæt ved sengen, sætte den på sengebordet eller måske hænge nogle små lyskæder op i loftet for at skabe den rette belysning.

5. Brug LED pærer

Rigtig mange danske hjem skifter deres traditionelle pære ud med en LED pære. En LED pære bliver ikke lige så varm, som en almindelig pære, så hvis barnet skulle komme til at røre ved pæren, så brænder de ikke fingrene. LED porer er også billigere i drift og er bedre mod vores miljø - så det er faktisk en win-win situation.

Mange LED pærer kommer med en smart lysdæmper funktion, hvor man kan styre, hvor kraftigt man gerne vil have lyset skal være. Så kan med fordel vælge en kraftigt lys i løbet af dagen, hvor der leges, og et mere afdæmpet lys til godnat-læsningen.

6. Leg med farverne

Små børn har brug for at blive stimuleret både verbalt, kropsligt og også visuelt. Selvom du køre den minimalistiske stil med grå, hvide og sorte farver i det meste af hjemmet, så må børnværelset gerne bades i farver.

Det gælder også, når det kommer til de lamper, som du bruger på børneværelset. Giv farveglæden frit løb, men hold dig til en rød tråd, så det ikke bliver helt tilfældigt. Indretningen med lamper må gerne være farverig uden at blive rodet at se på.

7. Indret med mange forskellige lyskilder

Det siger måske sig selv nu, hvor du har læst en god del af artiklen, men det er altså vigtig at have mere end en form for lyskilde på værelset. Der skal både være kraftig lys til leg, blødt lys til godnatlæsning, til sengetid og til almen hygge. Måske har barnet deres egen lille hemmelige hule på værelset, hvor der kan skabes lidt hyggebelysning med lyskæder. Derfor er det vigtig, at børneværelset har mere end bare en lampe, så der er noget at skifte imellem i løbet ad dagen og aftenen.

8. Vær kreativ med dine lamper til børneværelset

Der findes et utal af lamper, som er særlig designet til barnets rum. Det kan for eksempel være lamper formet som små dyr, lamper som ligner balloner, lampeskærme med dinoer på og meget andet. Hvis dit barn for eksempel er fuldkommen besat af bondegårddyr, så vil han eller hun blive mere end bare begejstret for en sjov dyrelampe med motiver på.

Menu
Top