Hvilket mobilabonnement skal du vælge til dit barn? Her er 3 ting du skal overveje

De fleste forældre kender allerede til problematikken – eller også er det noget, som de ved, at de inden for den nærmeste fremtid er nødt til at forholde sig til. Dengang for mange år siden da de selv fik en mobiltelefon, var det noget, man skulle tigge og be’ om, det var noget, man fik, når man var nået en vis moden alder, og det var i det hele taget noget, som man skulle have gjort sig fortjent til – sådan er det ikke rigtigt længere.

Nu er det nærmere noget, som selv meget små børn forventer at få og kunne gøre brug af. Og måske er det også en tendens, som forældrene har en indflydelse på. For hvem vil ikke gerne kunne komme i kontakt med sit barn på alle tider af døgnet?

Det kan både være for forældrenes og barnets skyld, at barnet skal have en mobiltelefon i en ung alder

Det giver således som forældre en meget større tryghed, når man sender sit barn ud i verden at vide, at det har en mobiltelefon på sig. På den måde kan man hurtigt ringe sit barn op og få en status, lige såvel som man ved, at barnet altid kan komme i kontakt med nogle bekendte, hvis der skulle være behov for det.

Det at børn i en yngre alder end tidligere i dag får en mobiltelefon, er derfor til gavn for både forældre og børn. For vi skal ikke glemme, at børnene også er vilde med de små computere, og de bruger dem i nogle tilfælde i langt højere grad end vi voksne til at komme gennem deres hverdag på – det er også en måde, hvorpå de ikke føler sig uden for og alene.

Du bør nøje overveje, hvornår du mener, at dit barn er klar til at tage ansvar for en mobiltelefon

Dog kan det være svært at finde ud af præcis, hvornår ens barn bør have en mobiltelefon.

Én ting er nemlig, hvornår alle andre får det, noget andet er, at ens barn også skal være klar til det store ansvar, som der følger med den lille computer.

Med den er der nemlig flere risici forbundet blandt andet i forhold til tilkøb af diverse ting i forhold til for eksempel apps, men også når det handler om det at tilgå de sociale medier. Her er der nemlig mange unge, der bliver påvirkede i den ene eller den anden grad – og er det virkelig noget, du som forælder føler, at dit barn er klar til at forholde sig til lige nu og her?

Det kan derfor være en fordel at skitsere nogle klare regler for dit barn, når du føler, at det er tid til en mobiltelefon.

Der er særligt 3 ting, som du bør have med i dine tanker ved købet af barnets første mobiltelefon

Når du skal beslutte dig for, om det er tid til, at dit barn får en mobiltelefon, er der særligt 3 ting, som du bør overveje og have med i dine tanker, før du går ud og laver en større investering.

For det første er der tale om barnets alder og tendens til at tage ansvar, for det andet er der tale om selve mobiltelefonen og den udgift, der er forbundet hermed, og sidst men ikke mindst er der tale om det abonnement, som der skal tilkøbes, før telefonen vil kunne fungere efter hensigten.

Vigtigt er det dog også at huske, at der kan tilkøbes forskellige telefoner og abonnementer, der stemmer overens med barnets alder, hvorfor det kan være smart at sammenligne mobilabonnementer til børn.

1. Hvornår er dit barn gammelt nok til at få en mobiltelefon og tage ansvar for en sådan?

For det første skal du gøre dig nogle tanker omkring dit barn og alderen. Er dit barn klar til at have en mobiltelefon og forstår dit barn, hvilket ansvar der følger med det at eje en sådan? Er du i tvivl om dette, så er det nok bedre at vente. Hvor godt passer dit barn på sine ting – det kan også være et relevant spørgsmål at stille sig selv?

Vær dog her opmærk oms på, at dit barn også kan blive influeret af sin omgangskreds. Hvis alle andre i klassen efterhånden har fået en mobiltelefon, er dit barn måske også klar til det, idet det så er noget, som hele venneflokken kan være sammen om. På den måde passer de også på hinanden, og de skaber et socialt bånd via de online interface, når de ringer og skriver til hinanden.

2. Det er ikke sikkert, at dit barn behøver den absolut dyreste og nyeste model af mobiltelefon

For det andet bør du overveje den mobiltelefon, som du vil give dit barn i første omgang. Det er nemlig ikke sikkert, at det skal være den nyeste og dyreste model af mobiltelefoner. Langt hen ad vejen er det ganske nok med en ældre og dermed også lidt billigere model.

Barnet kender alligevel ikke til de mange forskellige på mobiltelefoner endnu og kommer ikke til at bruge den i så vid udstrækning endnu, derfor bør du finde en ældre version og sørge for, at du ikke betaler overpris for noget. Måske har du også en ældre version liggende hjemme i skuffen?

Efterhånden, som barnet bliver ældre, tager mere ansvar og får nogle nye behov, kan det være givende at skifte mobiltelefonen ud til en nyere model. På den måde kan de nyere versioner følge med barnets alder.

3. Du kan finde en lang række abonnementer til mobiler, som er bedre egnet til børn end andre

Sidst men ikke mindst bør du finde frem til de helt rette mobilabonnement.

Der er nemlig rigtigt mange forskellige at vælge mellem, og de svinger rigtigt meget i pris. Igen skal du huske, at der her er tale om et barn, der langt fra har de samme behov som et voksent menneske for eksempel, når det handler om databrug. Og derfor kan det være en fordel at finde et mindre abonnement, der heller ikke koster en hel masse.

Det bør blot indeholde muligheder for telefoni, således det basale behov i forhold til at kunne komme i kontakt med hinanden opfyldes, og måske skal der også være en smule data, idet der er mange børn, der ynder at sidde og se en masse videoer og film på deres devices.

Men langt hen ad vejen kan mange apps, der indeholder for eksempel spil, tilgås uden behov for data eller blot ved at blive tilkoblet wifi, og derfor er det ikke sikkert, at du behøver den helt store datapakke til dit barn.

Sammenlign de mange muligheder for et abonnement til dit barn online og tag det bedste valg

Og heldigvis er alt dette noget, du kan finde råd for online.

Du kan nemlig via flere online sider finde forskellige tjenester, der lader dig sammenligne de mange forskellige mobilabonnementer, som der findes. Det betyder, at du kan sammenligne de forskellige udbydere på de parametre, som der har betydning for dig. Det kan for eksempel være i forhold til prisen, mængde af data, der er inkluderet eller fri telefoni.

På den måde er det lettere for dig at få det overblik, som du behøver, når du vil træffe det rette valg til dit barn.

Det kan også være en mulighed at kontakte din nuværende udbyder, da de ofte kan give dig et godt tilbud, idet du i forvejen er kunde. Afsøg derfor finde muligheder, før du fastlægger dig på et abonnement til dit barn.

Menu
Top