Kør selv ferie til Italien med familien - 7 gode råd til at komme gennem Europa med feriehumøret i behold

Selvom der er lang vej fra lille Danmark til Italien, så kan turen sagtens tages i bil. Der er mange gode fordele ved at snuppe bilen til at tage på ferien i stedet for at flyve. For det første er der nok ingen, der elsker at bruge tid i en lufthavn. For det andet, så behøver du ikke bekymre dig om kufferter, der bliver væk, aflyste flyafgange, propper i ørene og kedelig flymad. Når du tager bilen på ferie, så er du selv herre over, hvodan turen kommer til at gå.

I denne artikel har vi samlet 7 gode råd til, hvordan får en god bilferie med højt humør og god stemning hele vejen gennem Europa

1. Hold rigeligt med pauser

Der er omkring 2000 kilometer fra Danmark til Italien, så I kan godt regne med en biltur på ihvertfald 20 timer. Derfor er det essentielt, at I holder RIGELIGT med pauser. Her snakker vi både stræk-benene pauser, power naps, spisepauser og højst sandsynligt også en overnatning eller to. Det er de færreste, som kan klare en biltur på 20 timer i en strækning uden at få både krampe i benene og tunnelsyn.

Der er heldigvis masser af restepladser, tyske motorvejshoteller og fastfood kæder, som åbner dørene for trætte gæster, som har brugt mange timer bag rettet. Når I holder pause, så sørg for at få bevæget jer, tanket op, fyldt bilen med masser af snacks og drikkevarer, før I kører videre. Hvis du mangler mere inspiration så kan du her se flere tips til kør selv ferien til Italien her.

2. Bid turen over

Vi kan konkludere at 20 timer er alt for lang tid bag rettet uden pauser. Hvis I planlægger at køre hele vejen til Italien, så sæt hellere 2-3 dage af til selve køreturen, så I kan tage nogle overnatninger undervejs. Turen bliver langt mere overskuelig, hvis man får bidt den over. Selvom passagerene i bilen kan tage en på øjet, så har chaufføren også brug for lidt hvile.

Planlæg et stop eller to på vejen, hvor I kan overnatte på hotel, få et bad og et varmt måltid mad. Det kan også blive rigtig hyggeligt med en hotelovernatning på turen. Måske kan I planlægge jeres stop i en spændende by, hvor I også kan komme ud og opleve nogle seværdigheder.

3. Stop op og tag på sightseeing

Hvis man alligevel holder pauser undervejs, så kan man lige så godt bruge pauserne på noget ekstraordinært. Hvorfor ikke planlægge sightseeing på turen gennem Europa? Der er masser af spændende ting at se på vejen, før man rammer Italien. I kan for eksempel gøre et stop i en af de historiske byer i Tyskland eller tage turen gennem Schweiz og tage på vandretur i en af de betagende smukke skove.

Der er masser af opleve i Europa, og selvom Italien er jeres endelige destination, så ville det være en skam at skippe de andre seværdigheder, som I alligevel kører forbi.

4. Hav styr på underholdningen i bilen

Især hvis I tager på ferie med små børn, så er det essentielt, at der er rigeligt med underholdning i bilen. Børn bliver hurtig trætte af at sidde stille i lang tid. Hvis der først spreder sig utilfredshed og gråd i bilen, så bliver turen svær at holde ud. Sørg derfor altid for at der er masser af spændende og sjove aktiviteter i bilen, som man kan underholde sig selv med.

Det kan være, I skal have downloadet en masse film på telefonen eller tablet, så der er noget sjovt at se på turen. Musik er også altid et hit, og hvis man kan holde til at læse i bilen, så er det en god ide med en bog eller en bunke tegneserier.

5. Fyld bilen op med lækkerier

Når man tager på ferie, så må man altså godt. På en lang biltur, så fortjener man især at forkæle sig selv, og findes der bedre forkælelse end mad? Fyld bilen op med snacks, søde sager, drikkevarer og, hvad end jeres hjerte begærer.

Det kan gøre turen langt mere overskuelig, hvis man har noget lækkert at snacke på, mens man køre på de lange ensformige veje. Hvis I gerne vil spare lidt penge, så kan I med fordel smøre en madpakke hjemmefra og spise den må vejen. Dog bør madpakken nok indtages i den første del af turen, for rugbrødsmadderne er næppe spændende efter 10+ timer i en lummer bil.

6. Find på masser af gode billege

Billege er ikke kun underholdning for børnene, det kan være sjovt for alle aldre. Billege kan få tiden til at gå lidt hurtigere, og få man også lidt kvalitetstid med familien. I kan for eksempel lege den klassiske nummerplade-leg, hvor man skal finde på ord, der starter med forbogstavet på de nummerplader, som man ser. I kan også synge for hinanden og spille hit med sangen. 20 spørgsmål til professoren er også altid en sjov og udfordrende leg, som kan fortsætte i mange minutter.

Hvis I har små børn med på ferien, så kan billegen for eksempel handle om at lære alfabetet at kende. I kan lege alfabetlegen, hvor man skal komme i tanke om det ord, som starter med hvert et bogstav i alfabetet. En lidt mere udfordrende udgave af alfabetlegen kunne være, at man skulle fortælle en historie med alle bogstaverne i alfabetet. Den første person starter med ordet A og fortæller en lille bid af en historie, hvorefter den næste fortsætter med B og så videre.

7. Klæd jer ordentlig på

Når man klæder sig på til flere timer i en bil, så er det vigtig at tøjet ikke sidder og strammer. Det er nok ikke lige på bilferien, at man skal sidde i skinny jeans og skjorte. En bilferie skal først og fremmest være behagelig, så gem det fine sommertøj, til I er fremme i Italien, og tag hellere et par behagelige sweatpants på i bilen.

Støttestrømper kan også være en god ide, hvis I skal sidde i bilen i lang tid. Støttestrømper hjælper på blodcirkulationen og gør, at benene ikke begynder at sove. Det kan også godt blive koldt nogle steder i Europa, så sørg for at have en ekstra trøje med, hvis I skal ud og tage en pause på en resteplads.

Det er også en god ide at tage en nakkepude eller hovedpude med i bilen, så man har noget at hvile sit hovede på, hvis man gerne vil tage en lur. Og der skal nok blive tid til en lur eller to på de mange timer gennem Europa.

Menu
Top