Mangler du ideer til fastelavnsudklædning - her er 6 gode kostumeideer til børnene

Når fastelavn nærmer sig, så er det også ved at være tid til, at man skal finde ud af, hvad man gør med udklædning til børnene. Det er ikke noget, som man kan løbe væk fra, for børnene skal jo klædes ud som et eller andet. Men hvad skal man så lige finde på af udklædning til børnene?

Der findes et bredt udvalg af kostumer til børn og voksne online, så det er faktisk bare med at finde ud af, hvad fastelavnsudklædningen skal være. For at få et overblik over de mange forskellige kostumer, kommer der herunder nogle gode kostumeideer til børnene.

De ældre tider: Riddere, troldmænd og prinsesser

Hvis man har nogle børn, som elsker alt, der hører til en lidt ældre tid - altså den tid, som man også typisk ser meget til i forskellige film og lignende for børn - så er det et hit at klæde sig ud som riddere, prinsesser og den slags. Der er særligt mange små børn, som drømmer om at udleve deres indre yndefulde prinsesse eller deres seje og tapre ridder. Det er altså en mulighed.

De uhyggelige: Hekse, trolde og vampyrer

Er barnet mere til det uhyggelige og skræmmende, så er der også en masse kostumer, som hører under den kategori. Typisk er det kostumer, som bliver brugt lidt mere, når det er halloween, men man kan også sagtens tage disse mere uhyggelige kostumer i brug til fastelavn.

Her kan det være alle de uhyggelige karakterer, man kan finde på - bare kostumet ikke er så uhyggeligt, at de andre børn bliver skræmt. Man kan eksempelvis klæde sig ud som en vampyr, en heks, en trold, en djævel, en zombie, en mumie, et skelet og mange andre ting. Der er altså mange kostumer at vælge imellem, hvis man har et barn, der er vild med at klæde sig uhyggeligt ud.

Insekterne: Bier, sommerfugle og mariehøns

Nogle kostumer, som ser rigtig søde ud, og som mange børn nok også vil elske at iføre sig, er insektkostumerne. De er ofte meget farverige, da insekter jo typisk er det, og lige netop derfor er det måske et stort hit blandt børnene.

Hvis man gerne vil købe et insektkostume, er der igen en del forskelligt at vælge imellem. Der er eksempelvis sommerfugle, bier, edderkopper, mariehøns og den slags fine kostumer. Disse kan købes, men de kan også sagtens lave selv, hvis man har mod på det.

De arbejdende: Politibetjente, brandmænd og gartnere

Der er også en masse former for erhverv, som man kan klæde sig ud som, og hvor børnene måske endda kan klæde sig ud som det, de drømmer om at blive, når de bliver ældre. Der er måske nogen, der synes, det er sejt at klæde sig ud som en politibetjent eller brandmand. Men man kan også klæde sig ud som en gartner, bondemand - eller måske endda en detektiv, hvis man lige synes, at det er sejt.

Dem på kanten af loven: Røvere og pirater

En kostumetype, som skørt nok er populært nok at klæde sig ud som, er alle de typer, der er lidt på kant med loven. Man ser eksempelvis tit nogen, der er iklædt en enten stribet eller orange fangedragt - måske både fordi det føles lidt sjovt, og fordi det også er et kostume, som er ret behageligt at have på.

Derudover er det også ret almindeligt at klæde sig ud som eksempelvis pirat - og de er jo også kendt for at være på kant med loven. Så den slags kostumer er også rimelig udbredte blandt børn. Det kan måske endda skabe noget sjov og ballade, hvis der er nogen, der er klædt ud som røvere og andre er klædt ud som politibetjente.

Dem fra film og tv

Et sidste bud på kostumer til børnene, som faktisk er et meget stort hit til fastelavnsfesterne, er at klæde sig ud som en af de mange karakterer, som man har set på film og tv. For de fleste børn er der nemlig nogle karakterer, som bare er de bedste, og som man inderst inde drømmer om at være for en enkelt dag.

Det kan være en eller anden sej superhelt, som man ser op til eller en yndig prinsesse fra film, som man synes er den smukkeste nogensinde. Der er så uendeligt mange karakterer fra film og tv, og ved rigtig mange af dem er det også muligt at finde flotte kostumer.

Menu
Top