Vælg den rigtige badevest til dit barn - 6 ting du skal overveje inden køb

Rigtigt mange vælger at investere i en badevest til børn. Dette er der mange forskellige, gode grunde til. En af grundende til at du skal investere i en badevest til dit barn kan eksempelvis være, at den beskytter barnet mod de skarpe uv-stråler i vandet. Det kan dog være svært at finde den helt rigtige badevest til børn, og derfor får du herunder en guide med x forskellige ting, du skal overveje, inden du køber en badevest til dit barn.

Hvilket formål skal badevesten have?

Som tidligere nævnt er der et hav af forskellige fordele ved badeveste. En af fordelene er som førnævnt, at badevesten kan beskytte barnet mod de skarpe uv-stråler, der rammer vandet fra solen. Når du skal vælge en badevest til dit barn, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket formål badevesten egentligt skal have, og hvilke fordele, der betyder noget for dig som forælder. Der findes mange forskellige badeveste på markedet med forskellige formål og fordele. Er det eksempelvis vigtigt for dig, at badevesten holder på barnets varme i vandet, skal du finde en vest, der har netop dette formål.

Hvilken type badevest?

Ligesom med alt andet børnetøj og børneudstyr, findes der flere forskellige typer badeveste. Der findes den enkle type badevest, som blot er en vandtæt vest med små vandtætte puder. Denne badevest fungerer bedst i en almindelig pool, hvor der ikke er store bølger. Skal man i stedet til stranden og bade i havet, hvor der er store bølger, skal man vælge en større badevest. Her kunne man eksempelvis vælge en våddragt eller en almindelig badedragt med indbygget badevest. Man kan dog også vælge en badevest, der fungerer som redningsvest. Denne indeholder større puder, og har generelt et større udseende.

Hvilken størrelse badevest?

Når man skal købe en badevest, er det enormt vigtigt, at at man vælger den rigtige størrelse. Vælger man den forkerte størrelse badevest til sit barn, kan der hurtigt opstå ubehagelige situationer i vandet. Køber du en for lille badevest til dit barn, kan du risikere, at barnet kan få svært ved at trække vejret ordentligt i vandet. Dette er enormt ubehageligt - både for forælder og barn. En badevest i for lille en størrelse kan desuden gnave huden og give barnet mærker. Køber du derimod en badevest i for stor størrelse til dit barn, kan badevesten sidde forløst og dermed også være ubehagelig for barnet.

Størrelsen på badevesten afhænger ofte af, hvor gammelt barnet er. Der er stor forskel på, om du skal have en badevest til en tiårig eller en toårig. Derfor er det vigtigt, at du inden køb af badevest til dit barn sikrer, at du har barnets størrelse og alder. Derudover skal du blandt andet sikre sig barnets højde, da nogle badeveste er specielt designet til bestemte højder og drøjder.

Hvilket udseende skal badevesten have?

Som tidligere nævnt findes der et hav af forskellige badeveste på markedet. Dette gælder ikke kun, når det kommer til typer og størrelser, men også når det kommer til udseende. Det vil garanteret overraske dig, hvor mange forskellige farver og mønstre, badeveste kommer i! Derfor er det vigtigt, at du som forælder overvejer, hvilket udseende din badevest skal have, før du køber en. Ønsker du en mere fin og feminin badevest, kan du eksempelvis vælge en lyserød badevest med små blomster. Ønsker du i stedet en mere sjov og festlig badevest, kan du vælge en med et bestemt tema - herunder eksempelvis en sørøver badevest.

Der er mange muligheder! Er du selv i tvivl om, hvilket udseende dit barns badevest skal have, kan du forsøge at inddrage dit barns i købsprocessen. Måske har dit barn en klar ide om, hvordan badevesten skal se ud! Inddrager du dit barn i købsprocessen af badevesten, giver du desuden barnet muligheden for at vænne sig til tanken om, at det skal bade med en decideret badevest. Dette vil give barnet en tryghedsfornemmelse omkring badevesten.

Hvilket mærke badevest?

Inden du for alvor begiver du ud i et køb af en badevest til dit barn, er det vigtigt, at du overvejer, hvilket mærke badevest, der er bedst til dit barn. Der er nemlig stor forskel på de forskellige mærker indenfor badeveste. Et af de mest populære mærker indenfor badeveste til børn er Beco. Badevestene fra Beco passer primært til bedst til børn i aldrene et til seks år.

En af de største fordele ved Beco badevestene er, at de har justerbare stropper. Dette vil sige, at du altid kan justere badevesten, hvis den sidder forkert eller ubehageligt. Et andet populært badevest mærke er Splash About. Dette mærke er specialdesignet til børn i aldrene et til tre år. Splash About badevestene er især gode til børn, der godt kan finde på at pille ved deres tøj, når de bader.

Badevestene er nemlig udstyret med lynlås med velcro, så barnet ikke selv kan åbne dem. Har du et større barn i aldrene otte til fjorten år, skal du have en større badevest. Her er det mest populære mærke Konfidence. De smarte badeveste fra Konfidence har god bevægelighed, og du skal derfor ikke bekymre dig om dit barn, når det er i vandet med badevesten på. Derudover har Konfidence badevestene flere forskellige pasformer.

Hvad er den rette pris?

Priserne på badeveste til børn kan variere meget, og det derfor vigtigt, at du overvejer dit budget, inden du begiver dig ud i et køb. Du kan finde badeveste til priser helt ned til tohundrede kroner, men du kan også finde badeveste til over tusinde kroner. Det er op til dig som forælder at vurdere, hvor meget du er villig til at give for en badevest til dit barn. Det er dog værd at huske på, at man ikke kan sætte en pris på et barns sikkerhed i vandet.

Menu
Top